Střecha, pod kterou schovati se nelze

29. června 2006 v 22:18 | Eba |  Záchvaty tvořivostě
Pro Jáju, Tee i ostatní mlsaly, především ty, u nichž v souvislosti se zapnutím trouby hrozí vyhoření domácnosti, "házím" sem slíbený recept na nepečenou roládu - stříšku z BeBe sušenek. Obrázky jsem k receptu sice sehnala, ale v prapodivném formátu. Sem jsem je nemohla dostat. Pokud by to takhle ale nebylo dostačující, ráda zájemci zašlu původní - obrázkovou verzi mailem.

Potřebujete:
  • 1 balíček světlých a 1 balíček tmavých BeBe sušenek
  • 15 dkg moučkového cukru
  • 20 dkg másla
  • 50 dkg obyčejného jemného tvarohu baleného jako máslo (recept uvádí, že ne z vaničky, ale vězte, ono to jde taky)
  • rum
  • 2 banány (nebo nějaké úplně jiné ovoce, na které zrovna dostanete chuť
  • 1 čokoládu na vaření a cca 5 dkg Hery na polevu
Postup:
Utřeme máslo s cukrem a tvarohem a dochutíme rumem. Na alobal naskládáme jako šachovnici BeBe sušenky do tří řad po sedmi kusech (střídáme světlou a tmavou barvu). Potřeme polovinou tvarohového krému a zakryjeme znovu sušenkami BeBe poskládanými jako šachovnice,ale tentokrát na tmavou světlou a obráceně. Rozetřeme zbytek krému, a na prostřední řady položíme oloupané banány. Vezmeme tento alobal a z obou delších stran přiklopíme k sobě tak,že se sušenky nahoře spojí do střechy. Po zatuhnutí v lednici polijeme čokoládovou polevou a dáme znovu vychladit. Pak už jen krájíme a nestačíme se divit jak dobrůtka mizí. :)
Dobrou chuť
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 ghost ghost | Web | 30. června 2006 v 4:48 | Reagovat

Jak je to s tvarohem, tak to můžu :-)

2 Eba Eba | 30. června 2006 v 8:39 | Reagovat

Já též, já též...

3 Jája Jája | Web | 30. června 2006 v 11:47 | Reagovat

Já taky! Jak táta říká, hlavně když se nepráší vod huby :)

4 Jája Jája | Web | 30. června 2006 v 13:54 | Reagovat

Ebi, tou polevou to musím polévat přímo v lednici? :)

5 Eba Eba | 30. června 2006 v 14:25 | Reagovat

Jani, moc jsem to necetla, nebyl cas. Jinak bych tu usmevnost jistojiste byla opravila. Ale jestli chces, klidne to v lednici polej. Nejsem proti. Jen bych chtela byt u toho :)

Ale tesi me, ze mas takove myslenky i se stazenym zaludkem :)

6 tee33 tee33 | Web | 30. června 2006 v 14:29 | Reagovat

Mňam... :) Do toho se brzo pustím! A děkuju ;)

7 Jája Jája | Web | 30. června 2006 v 16:32 | Reagovat

Mám ráda takovéhle vtipnůstky. Někdy si jich člověk ani nevšimne, ale když si všimne, je to milé. Hlavně to neopravuj, to by byla škoda!...asi tak jako moje hrupky :)

8 Eba Eba | 30. června 2006 v 16:51 | Reagovat

Tee, stalo se rádo...

Jájo, neopravím. To by pak ty komentáře vůbec nedávaly smysl.

A bez tvíh hrubíh chip bi to už na vlaja.blog.cz nebilo ono ;)

9 Jitka Jitka | Web | 23. října 2006 v 16:21 | Reagovat

Ahoj, stříšku jsem už dělala, ale protože jsem se nechtěla patlat ještě s čokoládovou polevou, potřela jsem to zbytkem krému a posypala mletými ořechy. Bylo to výborný, všem doporučuji.

10 kata kata | E-mail | 21. března 2007 v 20:13 | Reagovat

Prosim Te,poslala bys mi recept i s obrazkem na muj E-mail.Mockrat dekuji

11 Weja Weja | 26. září 2007 v 16:48 | Reagovat

Ahoojky holky .. tenhle recept je opravdu báječný a ještě lépe chtná..fakt povedený zákusek..Má ho od své kámošky a nemůžu si ho prostě vynachválit..akorát už vzniklou stříšku nepolévám žádnou polevou i bez ní je totiž vynikající..Tak se mějte krásně, i když už na dveře klepe ten sychravý a studený podzimní čas..páá

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama